Kedysi sme to vídali len v zahraničí, dnes je to už bežné aj u nás. Stačí prejsť autom po hociktorej obci v turisticky atraktívnych regiónoch a pri takmer každom dome nájdeme označenie „privát“ či „zimmer…
31. jan31. jan 2003, o 22:36
Ubytovanie na priváte som zažila napríklad vo Švédsku. Domácich sme prakticky nevideli. Kontakt s nimi spočíval v tom, že na záver pobytu si prišli prevziať kľúče a mali sme ich adresu, keby sme niečo potrebovali.…Barbora Dvořáková
31. jan31. jan 2003, o 22:35
Vysoké Tatry poskytujú podľa oficiálnych údajov v ubytovacích zariadeniach rôzneho typu okolo 12 900 lôžok. Hosť si môže vybrať spomedzi hotelov, penziónov, privátov, ale aj jednoduchšie turistické ubytovanie v…
31. jan31. jan 2003, o 22:35
Aké skúsenosti s ubytovaním počas lyžovačky majú známi ľudia? Uprednostňujú hotel, penzión alebo súkromie? A chodia vôbec do slovenských hôr?
31. jan31. jan 2003, o 22:35
Pre mnohých návštevníkov Tatier je príťažlivé ubytovanie v chatách. Jednou z nich je chata Tatry v Štôle. Jej majiteľ investoval do modernizácie, vylepšil sociálne zariadenia, skultivoval interiér. Chata ponúka 14…
31. jan31. jan 2003, o 22:35
Aj v obci Štôla je viacero rodinných domov, kde sa môžu turisti ubytovať. Vladimír Válek ponúka už dva roky dokonca samostatný dom. Na jednom podlaží sú postele pre sedem ľudí, na druhom pre piatich. Každé podlažie…
31. jan31. jan 2003, o 22:35
Manželia Marek a Anna z poľského Krakova chodievajú do Tatier už dlhé roky. Najprv len oni dvaja, dnes už aj s deťmi. Kedysi chodievali do hotelov, v poslednom čase sa však ubytúvajú pravidelne v jednom dome v Novej…
31. jan31. jan 2003, o 22:35
V obci Nová Lesná poskytuje ubytovanie v súkromí takmer každý dom. Majiteľka jedného z nich hovorí, že je to skôr na prilepšenie, nie na obživu.
31. jan31. jan 2003, o 22:35
Fotografovať známych ľudí nie je len tak. Väčšina chce dopredu vedieť, či pri interview bude aj fotograf, lebo najmä ženy musia byť pekne nalíčené, učesané. Ale aj tak by najradšej dodali štylizované retušované…
31. jan31. jan 2003, o 22:35
500 g polohrubej múky, citrónová kôra, 20 g droždia, mlieko, 50 g masla, 2 žĺtky, 40 g cukru, soľ, 1 lyžica rumu, 120 g marhuľového lekváru, 300 g masti, 40 g vanilínového cukru na posypanie.
31. jan31. jan 2003, o 22:30
50 g mletých orechov, 100 g masla, 10 banánov, trochu rumu (alebo rumovej esencie), 100 g cukru, 5–10 pomarančov, trištvrte litra 100-percentného pomarančového džúsu, asi 5 škatúľ piškót (najlepšie podlhovasté),1…
31. jan31. jan 2003, o 22:30
1 kg kyslej kapusty, 2–3 l vody, 3 bobkové listy, 1 veľká cibuľa (nepokrájaná), 2 strúčiky cesnaku, trochu čierneho a bieleho korenia, 5–10 sušených sliviek, veľká hrsť sušených hríbov, 1 celý kapor a polovica…
31. jan31. jan 2003, o 22:30
Kuchynskej technike sa Zuzana Kronerová síce nebráni, ale keď má pocit, že ručne vymiešané cesto bude lepšie, tak si ho bez problémov urobí.
31. jan31. jan 2003, o 22:30
Herečka síce neustále zápasí s nedostatkom času, na varenie pre svoju rodinu si ho však vždy nájde. Hoci: ,,Keď som sa išla vydávať, jedna slávna herečka, moja kolegyňa, mi povedala – a neopováž sa muža a deti…
31. jan31. jan 2003, o 22:30